
POTEBNO JE
600 g pilećih prsa, 250 g lisnatog testa, 30 ml ulja, 2 praziluka, „začin C“, biber, kašika kisele pavlake, 1 jaje, peršun
PRIPREMA
Praziluk očistite, operite i isecite na kolutove. Piletinu
isecite na komade, pa meso pospite „začinom C“ i pobiberite ga. Na vrućem ulju propržite komade piletine s obe strane, pa ih izvadite na tanjir. Na istom ulju, na laganoj temperaturi propržite praziluk, dodajte mu „začin C“ i povremeno promešajte. Gotov luk prespite u činiju i ostavite da se ohladi, pa umešajte kiselu pavlaku i peršun. Testo razvucite u kvadrat debljine 3 mm i isecite ga na četiri dela. Na svaki komad testa stavite malo praziluka, preko njega poređajte komade piletine, a ivice testa savijte tako da oblikujete džep. Složite u pleh obložen papirom za pečenje, pa premažite razmućenim jajetom i pecite pola sata na 170 stepeni.

POTREBNO JE
8 pilećih karabataka, 30 ml susamovog ulja, 1 velika crvena paprika, 1 velika šargarepa, 1 mala tikvica, 150 g klica pasulja, 2 mlada luka, 2 čena belog luka, soja-sos, đumbir, korijander, so
PRIPREMA
Soja-sosom prelijte karabatake, pa ih ostavite da se mariniraju
najmanje dva sata. Papriku, šargarepu, mladi luk i tikvicu isecite na kolutove ili trake, a klice pasulja isperite pod mlazom hladne vode i ostavite ih da se dobro ocede. Na vrućem ulju ispržite piletinu, te dodajte povrće, izgnječen beli luk, narendani đumbir i usitnjeni korijander. Zalijte s malo vode, pa dinstajte dvadesetak minuta u poklopljenoj posudi, na tihoj vatri uz povremeno mešanje. Ako je potrebno, podlivajte vodom, a na kraju posolite po ukusu.

POTREBNO JE
1 kg pilećih krilaca, kašika senfa, kašika meda, kašika jabukovog sirćeta, kašika ulja, 2 čena belog luka, so, biber
PRIPREMA
Krilca isperite pod mlazom hladne vode, osušite ih na papirnoj salveti i stavite u veliku posudu. U manjoj posudi pomešajte med, senf, jabukovo sirće i ulje, pa u masu dodajte so, biber i seckani beli luk. Ovom marinadom prelijte krilca, dobro ih izmešajte i ostavite da odstoje u frižideru najmanje pet sati. Pecite dvadesetak minuta na 180 stepeni.
Izvor: zena.blic.rs