
POTREBNO JE
8 pilećih karabataka, 30 ml susamovog ulja, 1 velika crvena paprika, 1 velika šargarepa, 1 mala tikvica, 150 g klica pasulja, 2 mlada luka, 2 čena belog luka, soja-sos, đumbir, korijander, so
PRIPREMA
Soja-sosom prelijte karabatake, pa ih ostavite da se mariniraju
najmanje dva sata. Papriku, šargarepu, mladi luk i tikvicu isecite na kolutove ili trake, a klice pasulja isperite pod mlazom hladne vode i ostavite ih da se dobro ocede. Na vrućem ulju ispržite piletinu, te dodajte povrće, izgnječen beli luk, narendani đumbir i usitnjeni korijander. Zalijte s malo vode, pa dinstajte dvadesetak minuta u poklopljenoj posudi, na tihoj vatri uz povremeno mešanje. Ako je potrebno, podlivajte vodom, a na kraju posolite po ukusu.
Izvor: zena.blic.rs