
POTEBNO JE
600 g pilećih prsa, 250 g lisnatog testa, 30 ml ulja, 2 praziluka, „začin C“, biber, kašika kisele pavlake, 1 jaje, peršun
PRIPREMA
Praziluk očistite, operite i isecite na kolutove. Piletinu
isecite na komade, pa meso pospite „začinom C“ i pobiberite ga. Na vrućem ulju propržite komade piletine s obe strane, pa ih izvadite na tanjir. Na istom ulju, na laganoj temperaturi propržite praziluk, dodajte mu „začin C“ i povremeno promešajte. Gotov luk prespite u činiju i ostavite da se ohladi, pa umešajte kiselu pavlaku i peršun. Testo razvucite u kvadrat debljine 3 mm i isecite ga na četiri dela. Na svaki komad testa stavite malo praziluka, preko njega poređajte komade piletine, a ivice testa savijte tako da oblikujete džep. Složite u pleh obložen papirom za pečenje, pa premažite razmućenim jajetom i pecite pola sata na 170 stepeni.
Izvor: zena.blic.rs