srijeda, 9. listopada 2013.

Pljeskavice od povrća


Sastojci

  • 3 čena belog luka, usitnjena
  • 1 rendana šargarepa
  • rendanog korena peršuna
  • 1 rendana tikvica
  • veza peršuna
  • lišća celera
  • 5 kašika ovsenih pahuljica ravnih
  • 4 kašike kuvanog integralnog pirinča
  • 50g sirovog, oljuštenog suncokreta
  • 2gl crnog luka, sitno seckane
  • kašičice suvog ruzmarina
  • 1 kašičica suvog origana
  • 2 kašike hladno ceđenog ulja
  • morska so i biber 
Priprema

Izdinstajte crni i beli luk na vodi i ulju, pa dodajte seckano bilje i začine i ostavite na blagoj vatri još 5 minuta.

Sklonite sa vatre i dodajte povrće, pirinač i ovsene pahuljice, koje ste prethodno poparili u 5 kašika vrele vode. Dodajte suncokretove semenke i dobro izmešajte. Od smese oblikujte pljeskavice i poređajte ih u pleh. Pecite ih oko 50 minuta na 160C.

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!