Sastojci
- 3 čena belog luka, usitnjena
- 1 rendana šargarepa
- rendanog korena peršuna
- 1 rendana tikvica
- veza peršuna
- lišća celera
- 5 kašika ovsenih pahuljica ravnih
- 4 kašike kuvanog integralnog pirinča
- 50g sirovog, oljuštenog suncokreta
- 2gl crnog luka, sitno seckane
- kašičice suvog ruzmarina
- 1 kašičica suvog origana
- 2 kašike hladno ceđenog ulja
- morska so i biber
Izdinstajte crni i beli luk na vodi i ulju, pa dodajte seckano bilje i začine i ostavite na blagoj vatri još 5 minuta.
Sklonite sa vatre i dodajte povrće, pirinač i ovsene pahuljice, koje ste prethodno poparili u 5 kašika vrele vode. Dodajte suncokretove semenke i dobro izmešajte. Od smese oblikujte pljeskavice i poređajte ih u pleh. Pecite ih oko 50 minuta na 160C.