
Sastojci:
- 4 velika krumpira
- 200 grama slanine
- 50 grama ribanog sira
- 2 mlada luka
- 3 žlice kiselog vrhnja
- sol
- papar
Priprema:
Krumpir dobro oprati pod mlazom vode, osušiti i na nekoliko mjesta probosti sa viljuškom.
Staviti na pleh za pečenje prekriven pek papirom i peći na 200ºC oko sat vremena. Kada se malo ohladi vrh krumpira odrezati i izdubiti sredinu sa žlicom. Unutrašnjost krumpira staviti u posudu i dodati sitno narezanu slaninu koju ste prethodno ispržili na tavi, polovinu naribanog sira, sitno nasjeckani luk, kiselo vrhnje, sol i papar. Sve zajedno dobro promiješati i sa dobivenom smjesom puniti izdubljeni krumpir. Posuti sa ostatkom sira i vratiti u pećnicu na 5-10 minuta. Poslužiti odmah.
Staviti na pleh za pečenje prekriven pek papirom i peći na 200ºC oko sat vremena. Kada se malo ohladi vrh krumpira odrezati i izdubiti sredinu sa žlicom. Unutrašnjost krumpira staviti u posudu i dodati sitno narezanu slaninu koju ste prethodno ispržili na tavi, polovinu naribanog sira, sitno nasjeckani luk, kiselo vrhnje, sol i papar. Sve zajedno dobro promiješati i sa dobivenom smjesom puniti izdubljeni krumpir. Posuti sa ostatkom sira i vratiti u pećnicu na 5-10 minuta. Poslužiti odmah.
Izvor : /www.recepti-svijeta.com