utorak, 4. veljače 2014.

VASINA TORTA



POTREBNO JE
ZA KORU 6 jaja, 6 kašika šećera, 6 kašika mlevenih oraha, 2 kašike brašna, 2 pomorandže
ZA FIL 4 žumanceta, 4 kašike šećera, 300 g mlevenih oraha, 50 ml mleka, 200 g maslaca, 5 rebara čokolade za kuvanje, 1 pomorandža
ZA PREMAZIVANJE 4 belanceta ili 2 kesice šlaga
 
PRIPREMA
Penasto umutite žumanca sa šećerom i postepeno dodajte brašno i mlevene orahe. Odvojeno ulupajte belanca i umešajte ih, kašiku po kašiku, u masu od žumanaca. Sipajte u podmazan i pobrašnjen kalup i pecite 20 minuta na 200 stepeni. Ispečenu toplu koru zalijte isceđenim sokom od pomorandže. Za fil prokuvajte mleko sa šećerom i maslacem, pa kada se maslac i šećer otope, dodajte mlevene orahe i kuvajte nekoliko minuta neprekidno mešajući. Sklonite s vatre i ostavite da se prohladi. Odvojeno umutite žumanca, dodajte im istopljenu čokoladu i sok od pomorandže, pa sjedinite s masom od oraha. Filom premažite patišpanj, preko stavite kuvani šam od belanaca ili šlag, ako više volite.

Izvor : zena.blic.rs

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!