nedjelja, 2. veljače 2014.

Toskanska juha od rajčice

toskanska_juha

Sastojci:
  • 2 glavice luka
  • 1 celer
  • 500 gr oguljene svježe rajčice ili konzervirane
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 2 jaja
  • sol
  • papar
  • 100 gr naribanog sira parmezan
  • 8 šnita kruha francuza
Priprema:
Luk sitno narezati, celer narezati na ploškice. Rajčice oguliti i očistiti od sjemenaka i narezati na kocke. U loncu za juhu ugrijati maslinovo ulje, dodati luk i pržiti dok ne poprimi staklasti izgled.. Potom dodati celer i rajčicu i pirjati na laganoj vatri oko 10 minuta. Potom kipućom vodom preliti povrće, dodati sol i papar te kuhati na blagoj vatri 10-15 minuta. Jaja razmutiti zajedno sa parmezanom. Kruh popržiti tako da poprimi zlatno smeđu boju. Juhu ukloniti sa štednjaka i brzo umiješati smjesu jaja i pamezana. Popržene šnite kruha staviti u duboke tanjure i preliti ih juhom.

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!