
Sastojci:
- 2 glavice luka
- 1 celer
- 500 gr oguljene svježe rajčice ili konzervirane
- 50 ml maslinovog ulja
- 2 jaja
- sol
- papar
- 100 gr naribanog sira parmezan
- 8 šnita kruha francuza
Priprema:
Luk sitno narezati, celer narezati na ploškice. Rajčice oguliti i očistiti od sjemenaka i narezati na kocke. U loncu za juhu ugrijati maslinovo ulje, dodati luk i pržiti dok ne poprimi staklasti izgled.. Potom dodati celer i rajčicu i pirjati na laganoj vatri oko 10 minuta. Potom kipućom vodom preliti povrće, dodati sol i papar te kuhati na blagoj vatri 10-15 minuta. Jaja razmutiti zajedno sa parmezanom. Kruh popržiti tako da poprimi zlatno smeđu boju. Juhu ukloniti sa štednjaka i brzo umiješati smjesu jaja i pamezana. Popržene šnite kruha staviti u duboke tanjure i preliti ih juhom.
Izvor : receptisvijta.com