utorak, 4. veljače 2014.

Torta sa pomorandžom



POTREBNO JE:

600 g pomorandži, 10 jaja, 250 g šećera, 2 vanilin šećera, 200 g čokolade za kuvanje, 300 g mlevenih oraha

PRIPREMA:

Pomorandže ogulite i odvojite kriške. Dinstajte  ih oko 30 minuta na laganoj vatri, a potom ih ohladite. Ohlađene pomorandže usitnite u kašicu. Od belanaca napravite čvrsti sneg. Žumanca, šećer i vanilin šećer penasto izmešajte. Dodajte narendanu čokoladu, orahe i pomorandže. Na kraju, lagano umešajte čvrsto tučeni sneg od belanaca. Smesu izlijte u kalup (dužine 26 cm) i pecite u pećnici zagrejanoj na 180°C oko 80 minuta. Pečenu tortu prelijte tamnom čokoladnom glazurom.

Izvor : zena.blic.rs

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!