POTREBNO JE
400 g keksa “pti ber”, 200 g piškota, 1 l mleka, 4 pudinga, slatka pavlaka ili vanila, margarin (250 g),
250 g šećera u prahu, 3 veće banane, 100 g rendane čokolade, malo mleka za natapanje keksa.
Za ukrašavanje: 2 kesice šlag kreme, čokoladne mrvice, malo svežeg voća po izboru i prah šećer
PRIPREMA
U litar mleka skuvati pudinge i ohladiti. Umutiti margarin sa šećerom u prahu. Pomešati ohlađen puding i umućen margarin pa smesu podeliti na dva dela. U prvi deo staviti izgnječene banane, a u drugi deo narendati čokoladu. Na dno poslužavnika ređati prvo keks koji smo prethodno umočili u mleko, pa ravnomerno rasporediti prvi fil, potom naređati piškote, a zatim i drugi fil. Tortu ukrasiti sa šlagom, čokoladnim mrvicama i svežim voćem.
Izvor : zena.blic.rs