POTREBNO JE
2 paketića sladoleda, 4 belanca, 180 g šećera, kora jednog limuna, 2 banane, 2 kašike trešanja iz kompota, 2 kašike struganog badema.
2 paketića sladoleda, 4 belanca, 180 g šećera, kora jednog limuna, 2 banane, 2 kašike trešanja iz kompota, 2 kašike struganog badema.
PRIPREMA
Ulupajte belanca i postepeno dodajte šećer i malo izrendane kore limuna. Polovinu sladoleda stavite u vatrostalnu činiju, pokrijte polovinama oljuštenih banana, polovinama trešanja iz kompota i odozgo stavite drugu polovinu sladoleda. Sve pokrijte hladnim snegom od belanaca i ukrasite seckanim bademom. Sufle zapecite u zagrejanoj rerni tako da ostane svetlosmeđ. Dekorišite preostalim trešnjama iz kompota i odmah poslužite.
Ulupajte belanca i postepeno dodajte šećer i malo izrendane kore limuna. Polovinu sladoleda stavite u vatrostalnu činiju, pokrijte polovinama oljuštenih banana, polovinama trešanja iz kompota i odozgo stavite drugu polovinu sladoleda. Sve pokrijte hladnim snegom od belanaca i ukrasite seckanim bademom. Sufle zapecite u zagrejanoj rerni tako da ostane svetlosmeđ. Dekorišite preostalim trešnjama iz kompota i odmah poslužite.
izvor : zena.blic.rs