
POTREBNO JE:
ZA KORU: 140 g margarina, 100 g šećera, 140 g mlevenog maka, 70 g brašna, 4 belanca
ZA PRELIV: 4 žumanca, 140 g šećera, 1 vanilin šećer
ZA GLAZURU: 70 g šećera, 70 g mlevenih oraha, 100 g putera, malo mleka
PRIPREMA:
Sve sastojke za koru umutite i na kraju umešajte šam od belanaca, pa dodajte prethodnoj smesi. Testo pecite u pravougaonom plehu na 180 stepeni oko 15 minuta, da bude na pola pečeno, pa umućeni šećer i žumanca premažite preko testa i vratite u rernu da se suši na temperaturi od 150 stepeni oko 20 minuta. Gotov i ohlađen kolač premažite glazurom koju ćete dobiti kad šećer i orahe poparite sa malo mleka i dodate umućen puter. Kada se glazura stegne, isecite kolač na štanglice.
Izvor : zenablic.rs