srijeda, 5. veljače 2014.

Slani kolačići za iznenadne goste

kolači i torte mogu da budu slani. Obradujte ukućane ili iznenadne goste.


LJUTE ROLNICE
POTREBNO JE
krem sir 120 g, sir trapist 100 g, ljuta papričica 115 g, mladi crni luk 3 kom, paprika babura 2 kom,
zelene masline 50 g, zelena salata, 4 lista pršute, tortilja 4 kom

PRIPREMA
Da napravite nadev za ljute rolnice pomešajte krem sir sa narendanim trapistom, zatim dodajte sitno isečene ljute papričice, babure, mladi luk, masline i pršutu. Sve dobro promešajte da se sastojci sjedine.

Tortilje blago zagrejte na teflonskom tiganju s obe strane, stavite ih u foliju da omekšaju. Na svaki stavite po list zelene salate, pa svaku nafilujte jednakom količinom nadeva. Urolajte nafilovane tortilje, uvite ih u foliju i ostavite u frižideru oko 2 sata da odstoje. Pre služenja isecite ljute rolnice na komade debljine 2 cm i poslužite sa sosom po želji.
SLANA TORTA
POTREBNO JE
pakovanje tosta, feta sir 500 g, krem sir 200 g, kisela pavlaka 200 g, šunkarica 350 g, peršun
UKRAŠAVANJE
majonez 100 g, kuvano žumance 2 kom, kačkavalj 100 g, Kornfleks

PRIPREMA
Pripremite fil prvo šunkaricu isecite na sitne kockice. Feta sir dobro usitnite viljuškom, dodajte krem sir i kiselu pavlaku pa dobro izjednačite smesu. U fil od sira umešajte pripremljenu šunkaricu i seckani peršun. Poređajte tost hleb i namažite ga filom, pa postavite još jedan tost pa fil i na kraju tost. Sve premažite majonezom. Odozgo pospite rendana jaja i kačkavalj, a celu torpu pospite kornfleksom.
KUPICE SA PILETINOM

POTREBNO JE
FIL: supena kašika ulja, mala glavica crnog luka iseckanog, pileći file skuvan i iseckan, iseckani paradajz, so i biber po ukusu
TESTO: 2 šolje pilećeg bujona, 2 kašike ulja, kašičica soli, malo bibera, dve šolje brašna
ZA PREMAZ: jaje, kašika mleka, so, biber, prezle i ulje

PRIPREMA
Prvo spremite fil: Uklonite kosti i kožu sa piletine i sitno je iseckajte. Na ulju propržite luk i dodajte paradajz , piletinu, so i biber po ukusu i ostavite da se kuva oko 5-10 minuta ili dok tečnost ne ispari. Stavite fil na tanjir i ostavite da se ohladi.

Testo: Stavite dve šolje pilećeg bujona u posudu. Dodajte dve kašike ulja, kašičica soli , biber po ukusu i dobro pomešajte pustite da se dobro zagreje. Dodajte dve šolje brašna i dobro promešati drvenom kašikom sve dok testo ne postane glatko i ne počne da se odvaja od izvica posude. Stavite testo na tanjir i ostavite da se ohladi 5-10 minuta. Uzmite kašiku testa i poravnajte ga na dlanu. Stavite fil i napravite kupicu. Kupice umočite u ulupana jaja, pa u prezle i pržite ih u dubokom ulju dok ne porumene.

Izvor : zena.blic.rs

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!