utorak, 4. veljače 2014.

Sarma s pavlakom



POTREBNO JE
glavica kiselog kupusa, 500–600 g mlevenog mesa, 4 glavice crnog luka, 1 dl ulja, kilogram ribanca, po pola šolje paradajz pirea i pavlake, po dve kašike masti i brašna i 200–300 g suve šunke ili pečenice isečene na tanke šnite

PRIPREMA
Razdvojte listove kiselog kupusa i potopite ih u posudu s hladnom vodom. Sitno iseckajte crni luk i propržite ga na ulju, dodajte mleveno meso i pržite još pet do 10 minuta. U svaki list kupusa stavite kašiku do dve fila i pažljivo ga uvijte. U sudu za pečenje pomešajte ribanac, paradajz pire i šnite pečenice, nalijte vodom da ogrezne, poređajte sarme i kuvajte poklopljeno na tihoj vatri dok kupus ne omekša. U tiganju rastopite mast, dodajte brašno, napravite zapršku i nalijte je preko sarmi. Pokrijte sud i pecite sarme u rerni na 180 stepeni Celzijusa 15 minuta. Pre serviranja sarme prelijte pavlakom.

Izvor : zena.blic.rs

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!