
POTREBNO JE
1 jagnjeća prsa, 5 kašika ulja, majoran, malo soli, 200 g mlevene piletine, 2 kriške starog hleba, 1 glavica crnog luka, malo mleka, 1 jaje, 3 kašike ulja, malo muskatnog oraščića, peršun, biber.
PRIPREMA
Stari hleb namočite u mleko. Na ulju propržite seckani luk i mlevenu piletinu. Posolite i umešajte rendani oraščić, jaja, seckani peršun i oceđeni hleb. Sve dobro izmešajte. Izvadite rebra iz jagnjećih prsa i odstranite masnoću. Posolite po celoj površini i napunite nadevom. Savite u rolat, povežite kuhinjskim koncem, malo dosolite i natrljajte majoranom. Stavite na vrelo ulje, pa pecite u rerni oko 75 minuta, često prelivajući meso sokom koje je pustilo i dolivajući toplu vodu. Pečenom mesu skinite konac, malo ohladite i secite na kriške, pa poslužite uz pečeni krompir.
Izvor : zena.blic.rs