
POTREBNO JE
5 krompira, 2 jajeta, 3 kašike brašna, glavica crnog luka, 3 čena belog luka, viršla, so, biber
ZA SOS 1 dl ulja, 2 kašike brašna, 100 g spanaća, 5 čenova belog luka, 2 dl mleka, so, biber
PRIPREMA
Krompir operite i kuvajte ga u ljusci 30 minuta. Kad bude kuvan, izvadite ga i oljuštite, dobro ga ispasirajte, dodajte jaje, brašno, so, biber, sitno seckani beli luk i sve dobro izmešajte. Masu stavite na dasku i oklagijom je razvucite u dužini jedne viršle. Sa viršle skinite opnu, pa je stavite na sredinu razvučenog krompira. Lagano nožem odvojte od daske masu i urolajte. Lagano prenesite u duboko ulje i pržite dok ne porumeni. Dok se prži, u tiganj nalijte ulje i na njemu propržite crni luk, pa spanać, pržite deset minuta, dodajte kašiku brašna, prelijte mlekom, začinite, te sos krčkajte 10 minuta. Rolovane viršle služite uz sos.
Izvor : zena.blic.rs