
POTREBNO JE
ZA KORE 12 belanaca, 12 kašika sitnog šećera, 36 kašika mlevenih oraha
ZA FIL 15 žumanaca, 15 kašika šećera, kašika vode, 200 g čokolade za kuvanje, kesica vanilin šećera, 250 g maslaca
ZA KORE 12 belanaca, 12 kašika sitnog šećera, 36 kašika mlevenih oraha
ZA FIL 15 žumanaca, 15 kašika šećera, kašika vode, 200 g čokolade za kuvanje, kesica vanilin šećera, 250 g maslaca
PRIPREMA
Čvrsto umutite četiri belanceta sa četiri kašike šećera, pa postepeno umešajte 12 kašika mlevenih oraha. Sipajte u podmazan i brašnom posut kalup za tortu i pecite pet minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni. Na isti način ispecite tri kore i ostavite ih da se ohlade. Za fil kuvajte na pari žumanca koja ste umutili sa šećerom, vanilin šećerom i kašikom vode. U zagrejanu masu dodajte izlomljenu čokoladu i kuvajte neprekidno mešajući dok se ne zgusne. Skinite sa šporeta i ostavite da se ohladi, a onda dodajte penasto umućen maslac. Fil podelite na tri dela, pa nafilujte kore i tortu spolja premažite.
Čvrsto umutite četiri belanceta sa četiri kašike šećera, pa postepeno umešajte 12 kašika mlevenih oraha. Sipajte u podmazan i brašnom posut kalup za tortu i pecite pet minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni. Na isti način ispecite tri kore i ostavite ih da se ohlade. Za fil kuvajte na pari žumanca koja ste umutili sa šećerom, vanilin šećerom i kašikom vode. U zagrejanu masu dodajte izlomljenu čokoladu i kuvajte neprekidno mešajući dok se ne zgusne. Skinite sa šporeta i ostavite da se ohladi, a onda dodajte penasto umućen maslac. Fil podelite na tri dela, pa nafilujte kore i tortu spolja premažite.
Izvor : zena.blic.rs