subota, 1. veljače 2014.

PUNJENI BATACI



POTREBNO JE

4 pileća bataka sa karabatakom, 4 kašičice senfa, 2dl kisele pavlake, 200 g šampinjona, 200 g šunke, 200 g slanine, so, začin, biber.

PRIPREMA

Očistite batake nožem od kostiju, ne skidajući kožicu. Izlupajte ih malo i po ukusu začinite. Premažite ih senfom. Operite i iseckajte pečurke, pa ih ispržite na vrelom ulju zajedno sa seckanom slaninom. Izvadite pečurke i slaninu u činiju, dodajte iseckanu šunku i pavlaku. Izmešajte i kašikom razmažite po batacima. Uvijte i spojite čačkalicom. Pecite na roštilju ili pržite na vrelom ulju. Servirajte uz kajmak, pomfrit i zelenu salatu.

Izvor : zena.blic.rs

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!