utorak, 4. veljače 2014.

Pile sa bademima



POTREBNO JE: 

4 pileća bataka i karabataka, 4 kašike pinjola, 100 g badema, 1 filet slanog inćuna, 150 ml belog vina, kašika listića ruzmarina, 1 kašika origana, 2 lista žalfije, kašičica maslinovog ulja, so, biber

PRIPREMA:

Bademe obariti i skinuti im kožicu, pinjole po želji propržiti. Filet inćuna operemo od soli i sitno naseckamo, začinsko bilje takođe usitniti. U zagrejanoj posudi debljeg dna propržimo piletinu bez ulja, okrećući je da se ne zalepi. Kad je uhvatila koricu i pustila sok, posolimo je, dodamo začinsko bilje, maslinovo ulje i zalijemo vinom. Smanjimo vatru i poklopljeno dinstamo na najtišoj vatri, povremeno okrećući. Pred kraj pobiberiti i posoliti po želji.

Izvor : zena.blic.rs

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!