srijeda, 5. veljače 2014.

Nedelja je dan za palačinke

Ako su i u vašoj porodici palačinke omiljeni desert, obradujte ukućane i pripremite im ovu poslasticu sa nekim novim nadevom. Predlažemo vam tri fantastična recepta.

PALAČINKE S JABUKAMA
POTREBNO JE
2 manje jabuke, 1 kašika meda, 80 g brašna, 1 kašika šećera, 1 dl mleka, 3 jajeta, 1 kašičica cimeta, 1 kašičica đumbira, na vrh noža soli.
ZA NADEV: 1 jabuka

PRIPREMA
Očistiti i narendisati 2 jabuke. Posuti ih đumbirom, dodati rastopljeni med i usuti malo mlake vode. U drugoj posudi: umutiti jaja s malo soli, potom dodati šećer i cimet. Sipati mleko u koje je dodata kašika vode. Sjediniti obe smese i dobro izmešati. Od ove mase peći palačinke. Gotove palačinke savijati u trokut, a nadevati kriškama jabuke.
PALAČINKE SA ORASIMA I RUMOM

POTREBNO JE
ZA NADEV: 180 g mlevenih oraha, 1/2 dl ruma, 150 g šećera, 60 g maslaca, 20 g suvog grožđa, 1/2 dl mleka
ZA PRELIV: 100 g čokolade u prahu, 50 g kakaoa, 150 g šećera, 3 žumanca, 2 dl mleka, 1 dl slatke pavlake, 20 g skrobnog brašna, 1 dl ruma

PRIPREMA
Orahe prelijte vrelim mleko, umešajte šećer, rastopljeni maslac, suvo grožđe i rum. Namažite na palačinke i savijte ih u trougao. Prokuvajte sastojke za preliv dok se ne zgusne i zalijte palačinke.
ČOKOLADNE PALAČINKE

POTREBNO JE
1/2 - 2/3 l mleka, 2 jaja, brašno, malo mineralne vode (samo da malo zapeni smesu), 1 vanilin šećer
1 kašika kakaa u prahu, malo soli

PRIPREMA
Pomešajte sve sastojke u jednu homogenu smesu. Ovaj recept za palačinke je poseban i po tome što u smesu stavljamo kakao prah koji će dati egzotičan izgled čokoladnim palačinkama. U palačinke možete staviti razne namaze, orahe, bademe, suvo voće, komadiće svežeg voća, te ukrasiti sa šlagom, sladoledom i raznim prelivima.

Izvor : zena.blic.rs

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!