ponedjeljak, 3. veljače 2014.

Mediteranska lazanja

POTREBNO JE: 250 g testa za lazanje, 250 g odmrznutih račića, šolja i po seckanih tikvica, malo bibera, 1/4 šolje parmezana, 2 kašičice origana, 2 kašičice bosiljka, ulje, malo mirođije, bešamel sos

PRIPREMA: Od litre mleka skuvajte bešamel i u njega dodajte sir, parmezan, mirođiju i začine.
Lazanje skuvajte, pleh premažite uljem i na dno poređajte sloj kuvanog testa, a preko stavite deo mešavine sa sirom.

Zatim stavite sloj iseckanih tikvica i račića. Ponavljate postupak dok ne potrošite materijal. Završite testom, pa sve prelijte bešamelom. Pleh prekrijte aluminijumskom folijom i pecite oko 40 minuta na 200 stepeni.


IZVOR : zenablic.rs

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!