POTREBNO JE
pakovanje kora za rozen tortu
ZA FIL 1 l mleka, 500 g šećera, 500 g mlevenih pečenih lešnika, 500 g mlevenog keksa, 250 g putera, kesica vanilin šećera
ZA FONDAN GLAZURU 250 g šećera u prahu, 1 belance, kašičica vode, ekstrakt lešnika, pola kašičice instant kafe
pakovanje kora za rozen tortu
ZA FIL 1 l mleka, 500 g šećera, 500 g mlevenih pečenih lešnika, 500 g mlevenog keksa, 250 g putera, kesica vanilin šećera
ZA FONDAN GLAZURU 250 g šećera u prahu, 1 belance, kašičica vode, ekstrakt lešnika, pola kašičice instant kafe
PRIPREMA
Prokuvajte mleko sa šećerom, dodajte keks i lešnik, sklonite s ringle i dodajte puter i vanilin šećer. Mutite dok se masa ne sjedini, pa još toplim filom nafilujte sve kore osim poslednje. Prekrijte folijom, pritisnite daskom i ostavite 24 sata da omekša. Za fondan brzo mutite belance sa šećerom u prahu i kašičicom vode. Dodajte kap ekstrakta lešnika i kašičicu skuvane instant kafe, te time premažete poslednju koru. Ostavite da se glazura stegne, secite na šnite oštrim nožem umočenim u vrelu vodu, da glazura ne bi pucala. Ukrasite celim lešnikom.
Prokuvajte mleko sa šećerom, dodajte keks i lešnik, sklonite s ringle i dodajte puter i vanilin šećer. Mutite dok se masa ne sjedini, pa još toplim filom nafilujte sve kore osim poslednje. Prekrijte folijom, pritisnite daskom i ostavite 24 sata da omekša. Za fondan brzo mutite belance sa šećerom u prahu i kašičicom vode. Dodajte kap ekstrakta lešnika i kašičicu skuvane instant kafe, te time premažete poslednju koru. Ostavite da se glazura stegne, secite na šnite oštrim nožem umočenim u vrelu vodu, da glazura ne bi pucala. Ukrasite celim lešnikom.
Izvor : zena.blic.rs