utorak, 4. veljače 2014.

Karipska noć

POTREBNO JE
ZA TESTO: 3 jaja, 50 ml ruma, 150 g šećera, vanilin šećer, 75 g brašna, 25 g kakaoa, kašika praška za pecivo, 50 g kokosa, 3 kašike likera od kokosa
ZA FIL: 10 listća želatina, 500 ml multivitaminskog soka, 50 ml ruma, 75 g šećera, 400 ml slatke pavlake, 250 g egzotičnog voća


PRIPREMA
Umutite sve sastojke za testo, sipajte testo u pleh obložen papirom za pečenje i pecite ga 30 minuta na 180 stepeni. Ohlađenu koru presecite horizontalno.

Za fil potopite želatin prema uputstvu na pakovanju, rastopite ga i umutite sa sokom, rumom, šećerom i mlekom. Čim masa počne da se zgušnjava, čvrsto umutite slatku pavlaku i umešajte je u fil.

Donju koru premažite trećinom krema, poređajte voće, pa premažite polovinom preostalog krema. Stavite gornju koru i tortu sa svih strana premažite preostalim kremom. Ukrasite kokosom i voćem.


izvor : zena.blic.rs

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!