POTREBNO JE
6 manjih jabuka, šećer, 1 limun, 50 g maslaca, 3 kašike džema od kajsija, 2 kašike vode
ZA TESTO 200 g glatkog brašna, 125 g maslaca, 125 g šećera, kesica vanilin šećera, prstohvat soli, 1 limun, 3 jajeta, pola kašičice praška za pecivo, malo mleka
PRIPREMA
Dobro operite jabuke, pa svaku presecite na pola. Nemojte ih ljuštiti niti čistiti od koštica, samo presečene strane prelijte sokom od limuna i preko sameljite šećer u koji dodate cimet. Za testo mikserom penasto umutite maslac sa šećerom, pa dodajte vanilin šećer, so, sok od limuna. Dodajte jedno po jedno jaje, a zatim u dva navrata umešajte brašno pomešano s praškom za pecivo, a između sipajte mleko. Masu sipajte u okrugli kalup i preko poređajte pripremljene polovine jabuka. Rastopljenim maslacem premažite jabuke i stavite kolač da se peče u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pred kraj pečenja zagrejte džem s malo vode i premažite kolač čim ga izvadite iz rerne.
Dobro operite jabuke, pa svaku presecite na pola. Nemojte ih ljuštiti niti čistiti od koštica, samo presečene strane prelijte sokom od limuna i preko sameljite šećer u koji dodate cimet. Za testo mikserom penasto umutite maslac sa šećerom, pa dodajte vanilin šećer, so, sok od limuna. Dodajte jedno po jedno jaje, a zatim u dva navrata umešajte brašno pomešano s praškom za pecivo, a između sipajte mleko. Masu sipajte u okrugli kalup i preko poređajte pripremljene polovine jabuka. Rastopljenim maslacem premažite jabuke i stavite kolač da se peče u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pred kraj pečenja zagrejte džem s malo vode i premažite kolač čim ga izvadite iz rerne.
Izvor : zena.blic.rs