petak, 7. veljače 2014.

BEČKA PITA



POTREBNO JE
0,5 kg kora za pitu, 1 kisela pavlaka, 1 kg nakiselih jabuka, 300 g belog grožđa, 200 g šećera, 150 g griza, 2 kašičice cimeta, kašika mlevenog karanfilića, malo ulja, šećer u prahu, mlevena čokolada

PRIPREMA
Jabuke oljuštite, narendajte ih i pomešajte s polovinom šećera i cimetom. Bobice grožđa prepolovite i pomešajte s karanfilićem i ostatkom šećera, pa sjedinite s jabukama. Uzmite polovinu kora, pa svaku koru mažite kiselom pavlakom i poprašite cimetom, a onda ređajte jednu preko druge. Kada tako složite polovinu kora, na jedan kraj stavite polovinu mešavine jabuka i grožđa, pospite grizom i uvijte. Tako napravite još jednu jufku, pa stavite u podmazan pleh i pecite da korica dobije lepu, rumenu boju. Gotovu pitu pospite šećerom u prahu ili mlevenom čokoladom.

Izvor : zena.blic.rs

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!