utorak, 4. veljače 2014.

Austrijske palačinke

POTREBNO JE
 8 belanaca, 8 žumanaca, 5 kašika šećera, 240 g brašna, 125 ml mleka, 60 g suvog grožđa, kašika vanilin šećera, kašika ruma, malo soli, 100 g maslaca, šećer za posipanje


PRIPREMA
Umutite mleko, žumanca, so, rum, šećer, vanilin šećer i brašno. Dodajte umućena belanca i grožđice. Zagrejte polovinu maslaca, sipajte polovinu testa, ispecite s obe strane, viljuškom iseckajte na sitne komade, još malo pecite, pa servirajte. Na isti način ispecite i drugu polovinu testa. Sve dopecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Pre serviranja pospite vanilin šećerom i servirajte uz kompot od šljiva ili kajsija.








Izvor : zena.blic.rs

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!