
POTREBNO JE: 3 kg prasetine, 50 g soli, ulje.
PRIPREMA:
Za pripremu praseće pečenice izaberite komad očišćene prasetine i operite ga hladnom vodom, prosušite i natrljajte solju sa svih strana. Ostavite praseću pečenicu pola sata da upije so. Stavite pripremljenu prasetinu u podmazanu tepsiju i naspite 2 dl vode. Uključite rernu na najjaču temperaturu i odmah stavite tepsiju u rernu da se praseća pečenica peče dok se postepeno rerna zagreva. Kad se prasetina počne peći, prelijte je uljem i pecite na najjačoj temperaturi pola sata, a zatim rernu smanjite na 150 stepeni i nastavite peći još 2-3 sata uz povremeno okretanje i prelivanje sokom od pečenja. Pred kraj pečenja kratko pojačajte rernu da se kožica zapeče i postane hrskava. Gotovo praseće pečenje ohladite, isecite na komade i poslužite.
Izvor : zena.blic.rs