petak, 31. siječnja 2014.

Pasulj na drugi način



POTREBNO JE: 500 g belog pasulja, 1 velika glavica crnog luka, 3-4 čena belog luk, 2 zemičke, 2 jajeta, 2-3 dl mleka, 2-3 kašike prezli, 1 vezica peršunovog lišća, so, mleveni crni biber, 1/2 kašičice mlevenog korijandera, ulje za prženje

PRIPREMA: Prethodno veče pasulj preliti mlakom vodom i ostaviti da omekša. Sutradan ocediti, preliti hladnom vodom i poklopljenog ga kuvati - dok sasvim ne omekša. Crni luk oljuštiti i istiniti, a beli luk zgnječiti i sve umešati u pire od pasulja. Zemičke iseckati, preliti mlekom, a zatim iscediti pa dodati u smesu zajedno sa umućenim jajima. Posoliti, pobiberiti, začiniti korijanderom i isitnjenim peršunom, a na kraju umešati prezle - toliko da se dobije glatka, homogena masa. Formirati manje šnicle, pržiti ih u vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene. Ređati ih na kuhinjski papir, a zatim servirati sa nekim varivom ili pečenim krompirom i salatom.

Izvor : zena.blic.rs

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!