petak, 31. siječnja 2014.

MALO DRUGAČIJA SARMA



POTREBNO JE: 1 glavica kiselog kupusa, nekoliko suvih paprika, 500 g pilećeg belog mesa, 1 glavica crnog luka, 2-3 čena belog luka, začin, biber norigano, bosiljak, šolja pirinča, 1 jaje, lovorov list, mlevena crvena paprika, kašika brašna, šolja paradajz soka.

PRIPREMA:
Crni luk sitno iseckajte i prodinstajte na malo ulja, dodajte meso pa sve zajedno još malo dinstajte. Kad je gotovo, dodajte opran pirinač, seckani beli luk, začine i jaje, pa sve dobro sjedinite. Na dno šerpe stavite par listova kiselog kupusa, pa poređajte umotane sarme i napunjene paprike. Dobro ih stisnite da se ne bi raspale tokom kuvanja. Razmutite kašiku brašna, mlevenu papriku i paradajz sok, pa prelijte preko sarme. Stavite nekoliko lovorovih listova i pokrite sarme sa još dva-tri lista kupusa. Nalijte vodom i sarmu krčkajte na laganoj vatri.

Izvor : zena.blic.rs

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!