petak, 31. siječnja 2014.

Jabuke u kremu



POTREBNO JE

ZA ČOKOLADNI KREM  4 žumanca, 2 kašike šećera, 50 g čokolade, kašika kakaoa, malo cimeta, 250 ml mleka, 4 listića svetlog želatina, 250 ml ulupane slatke pavlake, vanilin šećer
ZA KREM OD JABUKA  1/2 kg jabuka, 1/2 čaše šećera, belance, pola limuna, kesica želatina
ZA PRELIV  200 g gorke čokolade, 50 g maslaca, 3 kašike mleka
ZA UKRAŠAVANJE  šlag

PRIPREMA

Žumanca umutite sa šećerom, dodajte čokoladu, kakao, cimet i vrelo mleko. Mutite na pari tri minuta. Vrelom kremu dodajte želatin, prethodno potopljen u hladnu vodu. Ostavite krem da se hladi i, pre nego što se želatinira, dodajte ulupanu pavlaku zaslađenu vanilin šećerom. Čokoladnim kremom punite do pola čaše i ostavite ih da se hlade. Jabuke ispecite u rerni, ohladite i propasirajte. Čvrsto ulupajte belance sa šećerom, dodajte koru od limuna, sok od limuna, kesicu želatina rastopljenog u malo mlake vode i sve izmešajte. Masu izručite preko čokoladnog pudinga, stavite u frižider da se dobro ohladi. Na pari istopite čokoladu, dodajte maslac i mleko, pa pre služenja dobro izmešajte i obilato nanesite preko pudinga. Ukrasite šlagom.

Izvor : zena.blic.rs

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!