petak, 1. studenoga 2013.

Torta od smokve

http://www.gastro.hr/Images/im.ashx?Id=24226

Lagana i brza torta od smokve odgovara bilo kojoj sezoni

Sastojci

Sastojci za biskvit:
jaje
6 dkg šećera
vanilin šećer
1 burbon vanilija
10 dkg smokvi
6 dkg rastopljenog maslaca
4 dkg glatkog brašna
4 dkg oštrog brašna
1/2 praška za pecivo

Sastojci za kremu:
žumanjaka
12 dkg šećera
vanilin šećer
3 dcl mlijeka
5 listova želatine
30 dkg Philadelphia sirnog namaza
3 dcl vrhnja za šlag

40 dkg smokve

Priprema

  1. Jaje, šećer, vanilin šećer i burbon vaniliju pjenasto izmiksati. Zatim dodati sjeckane smokve, maslac, oba brašna i prašak za pecivo. Sve lagano pomiješati i staviti u kalup od 28 cm namašćen maslacem i posut krušnim mrvicama. Peći na 180°C, 15 minuta.
  2. Želatinu namočiti u hladnoj vodi. Žumanjke, šećer, vanilin šećer i mlijeko pjenasto mutiti na parai do 75°C.
  3. Dodati prethodno namočenu želatinu i mutiti na pari još minutu.
  4. Toplu kremu polako umiješati u prethodno razrađen sir, miješati dok ne dobijemo glatku smjesu.
  5. Na kraju dodati tučeni šlag i sve skupa povezati.
  6. Izliti u kalup preko bisvita i ostaviti da se ohladi i stegne preko noći.
  7. Svježu smokvu izrezati na kriške i položiti na tortu prije samog posluživanja. (gastro.hr)

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!