subota, 2. studenoga 2013.

Torta od sira sa bijelom čokoladom

http://www.gastro.hr/Corvus/Media/MediaThumbnailHandler.ashx?type=0&Id=16674&flag=2&crop=1

Sastojci

Biskvit:
  • 50 g maslaca
  • 150 g integralnih keksa (Digestive keksi)
  • 50 g keksa sa aromom Amaretta
  • suncokretovo ulje

Fila:
  • 5 listova želatine
  • 200 g bijele čokolade
  • 6 žlica mlijeka
  • 500 g ricotte
  • 300 ml vrhnja
  • 50 g šećera u prahu
  • 2 jaja

Dekoracija:
  • bijela čokolada
  • šipak

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Otopite maslac na tavi ili u mikrovalnoj. 
  2. Smrvite zajedno kekse i pomiješajte sa otopljenim maslacem, zatim smjesu utisnite u kalup promjera 20 cm.
  3. Pecite 6 min u pećnici, ohladite i prebrišite unutrašnjost kalupa sa nauljenim kuhinjskim papirom.
  4. Želatinu namočite u vodi dok radite smjesu za filu.
  5. Čokoladu otopite sa mlijekom na pari miješajući, dodajte želatinu i miješajte dok se ne otopi.
  6. Pomiješajte ricottu, vrhnje, šećer u prahu, i žutanjke. U posebnoj zdjeli tucite bjelanjke. Sjedinite smjesu čokolade sa smjesom ricotte i nježno dodajte istučene bjelanjke.
  7. Smjesu pažljivo izlijte na ohlađeni biskvit, prekrijte gornjim djelom kalupa, držite na hladnom preko noći.
  8. Ukrasite sa struganom bijelom čokoladom i bobicama šipka. (gastro.hr)

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!