Sastojci
Biskvit:
Fila:
Dekoracija:
- 50 g maslaca
- 150 g integralnih keksa (Digestive keksi)
- 50 g keksa sa aromom Amaretta
- suncokretovo ulje
Fila:
- 5 listova želatine
- 200 g bijele čokolade
- 6 žlica mlijeka
- 500 g ricotte
- 300 ml vrhnja
- 50 g šećera u prahu
- 2 jaja
Dekoracija:
- bijela čokolada
- šipak
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Otopite maslac na tavi ili u mikrovalnoj.
- Smrvite zajedno kekse i pomiješajte sa otopljenim maslacem, zatim smjesu utisnite u kalup promjera 20 cm.
- Pecite 6 min u pećnici, ohladite i prebrišite unutrašnjost kalupa sa nauljenim kuhinjskim papirom.
- Želatinu namočite u vodi dok radite smjesu za filu.
- Čokoladu otopite sa mlijekom na pari miješajući, dodajte želatinu i miješajte dok se ne otopi.
- Pomiješajte ricottu, vrhnje, šećer u prahu, i žutanjke. U posebnoj zdjeli tucite bjelanjke. Sjedinite smjesu čokolade sa smjesom ricotte i nježno dodajte istučene bjelanjke.
- Smjesu pažljivo izlijte na ohlađeni biskvit, prekrijte gornjim djelom kalupa, držite na hladnom preko noći.
- Ukrasite sa struganom bijelom čokoladom i bobicama šipka. (gastro.hr)