utorak, 5. studenoga 2013.

Suhe paprike s pečurkama


 

POTREBNO JE

10 suhih paprika, 500 g pečurki, 2 šolje pirinča, 100 ml ulja, 3 glavice crnog luka, čaša soka od paradajza, peršun, so, biber, lorber.
 
 
PRIPREMA

Pirinač operite, nalijte vodom i kuvajte s lorberom. Kada je napola skuvan, procedite ga. Luk isecite na kockice, propržite na 50 mililitara ulja, dodajte mu pečurke isečene na listiće i kratko prodinstajte. Sklonite s ringle i dodajte pirinač, pa začinite solju, biberom i peršunom. Paprike ostavite da bar pola sata odstoje u mlakoj vodi kako bi omekšale. Gotovom smesom punite paprike i ređajte u posudu za pečenje. Prelijte ih ostatkom ulja i sokom od paradajza i pecite pola sata na 200 stepeni. (zena.blic.rs)

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!