nedjelja, 3. studenoga 2013.

Šnenokle



POTREBNO JE

5 jaja, 10 kašika šećera, 1 l mleka, 2 kesice vanilin šećera, kesica pudinga od vanile, rendana korica limuna
 

PRIPREMA

Ulupajte belaca s pet kašika šećera u čvrst šne. Preostalim šećerom zasladite mleko i stavite da provri. Od belanaca odvajajte kašikom nokle, pa ih kratko prokuvajte u mleku s obe strane. Knedle vadite u činiju rešetkastom kašikom, a u preostalo mleko umešajte umućena žumanca i puding od vanile, pa kuvajte dok se ne zgusne. Ovim kremom prelijte nokle, pospite rendanom koricom limuna, pa dobro ohladite. Pre posluživanja šnenokle možete da pospete cimetom, kakaoom ili rendanom čokoladom.

Izvor : zena.blic.rs

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!