Sastav:
- 120 g mekog kukuruznog brašna
- 120 g mekog pšeničnog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 200 g kukuruza iz konzerve
- 60 g šećera
- 50 g maslaca
- 2 jajeta
- 2,5 dl mlijeka
- 2 kašike žutog (smeđeg) šećera
Pomiješajte u zdjeli obje vrste brašna, koje ste prosijali zajedno sa praškom za pecivo.
Dodajte ocijeđeni kukuruz, kristal šećer, 40 g maslaca istopljenog na pari, umućena jaja, i na kraju sipajte mlijeko u tankom mlazu.
Sve dobro mutite dok ne dobijete ujednačeno tijesto.
Sipajte ga u kalup koji ste prethodno premazali preostalim maslacem, i pospite po površini žuti šećer.
Stavite u zagrijanu rernu i pecite oko 40-50 minuta na 180ºC.
Kada je kolač pečen, ostavite ga 5 minuta da odstoji u kalupu, a onda ga izručite na tacnu. Poslužite uz omiljenu marmeladu.
Izvor: hranazadušu.com