Sastojci:
- 200g šunke
- dvije glavice crnog luka
- tri češnja bijelog luka
- dvije paprike
- dva paradajza
- osam jaja
- 50ml ulja
- malo soli
- malo bibera
Šunku isjecite na režnjeve, sitno isjeckajte papriku, crni i bijeli luk, a paradajz oljuštite i isjecite na duguljaste komadiće.
Šunku propržite na vrelom ulju, izvadite je, a u istoj masnoći propržite, luk i papriku. Dodajte malo soli, malo bibera, paradajz i dinstajte nekoliko minuta, zatim dodajte umućena jaja, poklopite i još koji minut ostavite na šporetu.
Na kraju prekrijte preprženom šunkom.
Izvor: bosanskikuhar
Šunku propržite na vrelom ulju, izvadite je, a u istoj masnoći propržite, luk i papriku. Dodajte malo soli, malo bibera, paradajz i dinstajte nekoliko minuta, zatim dodajte umućena jaja, poklopite i još koji minut ostavite na šporetu.
Na kraju prekrijte preprženom šunkom.
Izvor: bosanskikuhar