utorak, 5. studenoga 2013.

Piletina u sosu od višanja


 

POTREBNO JE

Oko 600 g tankih šnicli od belog mesa, jaje i brašno za pohovanje
Za sos: 200 g višanja, 5 kašičica šećera, kašičica brašna n4-5 kašika supe.

PRIPREMA

U manju šerpu staviti očišćene višnje, posuti šećerom i ostaviti da puste sok. Šnicle belog mesa istanjiti, ovlaš posuti brašnom i posoliti. Ispeći na teflonu na mrvici ulja ili pohovati (umočiti u razmućeno jaje, pa u prezle i pržiti na ulju). Paralelno napraviti sos. Višnje sa sokom i supom pustiti da proključaju, pa smanjiti temperaturu i kuvati petnaestak minuta, a onda dodati brašno i kuvati još malo, da se samo malčice zgusne. Sos preliti preko mesa. (zena.blic.rs)

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!