subota, 2. studenoga 2013.

Pileći fileti punjeni kremastim pestom

http://www.recepti-svijeta.com/wp-content/uploads/2013/04/recept_za_piletinu.jpg

Sastojci:

  • 4 komada pilećih prsiju
  • sol
  • papar
  • 3 žlice zelenog pesta (od peršina ili bosiljka)
  • 80 gr krem sira
  • 2 žlice ricotta sira
  • 100 gr krušnih mrvica
  • nekoliko cherry rajčica
  • šaka pinjola
  • šaka bosiljka

Priprema:


Pileća prsa očistiti od dodatnih masnoća i sa strane po dužoj strani napraviti džep.
Krem sir, ricotta sir i pesto pomiješati i napuniti džepove na pilećim filetima, te sve zajedno začiniti sa soli i paprom. Od dan starog kruha napraviti krušne mrvice i filete uvaljati u mrvice i posložiti u posudu za pečenje koju ste premazali sa uljem. Po vrhu posuti ostatak krušnih mrvica, posložiti rajčice i posuti sa malo maslinovog ulja. Staviti u zagrijanu pećnicu na 180ºC na 30 minuta. Potom izvaditi, posuti sa pinjolama i vratiti u pećnicu na 5 minuta. Prije posluživanja posuti sa listićima bosiljka. (recepti-svijeta.com)

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!