
POTREBNO JE
ZA KORE 12 jaja, 350 g šećera, kesica burbon vanilin šećera, 120 g čokolade, 350 g mlevenih oraha, 6 kašika mlevenog keksa, 3 kašike oštrog brašna, kašika skrobnog brašna, kesica praška za pecivo
ZA FIL 9 žumanaca, 9 kašika šećera, 150 ml jake crne kafe, 270 g čokolade, 250 g omekšalog maslaca
ZA GLAZURU 200 g čokolade, 200 g maslaca
PRIPREMA
Žumanca, šećer i vanilin šećer penasto umutite, pa sipajte rastopljenu čokoladu. Dodajte brašno izmešano s praškom za pecivo, mlevenim keksom i mlevenim orasima. Na kraju lagano umešajte sneg od belanaca. Smesu preručite u podmazan i brašnom posut okrugli kalup. Pecite oko 45 minuta na 180 stepeni. Ohlađenu koru presecite na tri jednaka dela. Za fil žumanca, šećer, crnu kafu i čokoladu kuvajte na pari da se zgusne, skinite s vatre i ohladite. Dodajte penasto umućen maslac.
Filujte kore. Otopite čokoladu i maslac, te premažite tortu.
Izvor: zena.blic.rs