
POTREBNO JE
16 jaja, 36 kašika šećera, 400 g mlevenih oraha, 8 kašika brašna, 3 kesice vanilin šećera, 4 štangle čokolade, 2,5 dl mleka, 250 g margarina, 200 g pečenih lešnika, 3 kesice šlaga
PRIPREMA
Umutite četiri belanceta sa četiri kašike šećera, 100 g mlevenih oraha i kašikom brašna. Ispecite četiri takve kore. Za fil umutite sva žumanca sa osam kašika šećera i vanilin šećerom, pa kuvajte na pari. Kad se krem zgusne, dodajte četiri štangle čokolade. Umešajte i četiri kašike šećera sa četiri kašike brašna i 0,2 dl hladnog mleka, a ostatak mleka stavite da se kuva, pa, kad provri, umešajte smesu od brašna, šećera i mleka i skuvajte gust krem. Ohladite i dodajte penasto umućen margarin. Otopite osam kašika šećera do tamnonarandžaste boje, pa dodajte seckane, pečene lešnike i ohladite. Kad se šerbet ohladi, sjedinite sa ostalim filovima, pa filujte kore i gotovu tortu ukrasite po želji.
Izvor: zena.blic.rs