- 4 ćureće šnicle
- 50 g maslaca
- 100 g svežeg sira
- 6 kašika ulja
- 1/2 glavice zelene salate
- 100 g koktel-paradajza
- zelena paprika
- glavica crnog luka
- 4 kašike sira
Pripremanje:
Peršun oprati, iseckati i pomešati sa sirom i maslacem i na kraju začiniti sa solju i biberom.
Šnicle oprati, istući drvenim tučkom i na kraju iseći. Napuniti sa smesom od sira i povezati kuhinjskim koncem.
Zagrejati 2 kašike ulja i dinstati šnicle na tihoj vatri uz stalno okretanje, posoliti i pobiberiti.
Oprati salatu, očistiti prosušiti i iskidati listove. Paradajz oprati i iseći na pola, a papriku oparti, izvaditi semenke i iseckati.
Oljuštiti i iseckati crni luk. Pomešati 4 kašike ulja, sirće, so, biber i crni luk.
Pomešati sastojke salate i posuti dresingom. U tome servirati šnicle i garnirati sa kriškama limuna i zelene salate.