
POTREBNO JE
16 jaja, 700 g šećera, 200 g mlevenih oraha, 2 kašike prezli, 1 dl ruma, 8 kašika brašna, 4 štangle čokolade, 0,5 litra mleka, 3 kesice vanilin šećera, 250 g margarina
PRIPREMA
Umutite 10 jaja sa 250 g šećera i u masu dodajte mlevene orahe, prezle, rum, dve kašike brašna i dve štangle otopljene čokolade.
Masu podelite na tri dela i ispecite kore u podmazanom i brašnom posutom plehu. Za fil umutite šest žumanaca sa šest kašika šećera, šest kašika brašna i malo hladnog mleka.
Ostatak mleka stavite da provri, pa umešajte žumanca, šećer i brašno i skuvajte gust krem.
Umutite margarin sa vanilin šećerom, dodajte ohlađenom kremu i nafilujte kore. Celu tortu premažite snegom od belanaca koje ste na pari skuvali sa 300 g šećera.
Izvor: zena.blic.rs