Sastojci
400 g keksi
1 žlica maslaca
cca 600 g svježeg sira
400 g milerama
1 žlica šećera
1 limun
500 g šumskog voća
menta
bosiljak
1 vanilija
1 žlica maslaca
cca 600 g svježeg sira
400 g milerama
1 žlica šećera
1 limun
500 g šumskog voća
menta
bosiljak
1 vanilija
Priprema
- U kalup veličine promjera 25 cm izlijte usitnjene kekse (ja koristim koristim kombinaciju Digestive i plazme) povezane s malo maslaca.
- U posebnoj posudi izmiješajte sav svježi sir, dodajte malo sećera, cijeli iscijeđeni limun i vaniliju.
- Smjesu izlijte na kekse i staviti u hladnjak da se hladi.
- Nakon sat vremena izvadite i na vrh dodajte smjesu prethodno izmješanog milerama i malo šećera. Ponovno vratite na hlađenje.
- U blenderu izmiksajte šumsko voće, dodati malo svježih začina.
- Nakon sat vremena izvadite tortu iz hladnjaka i prelijte je sa šumskim voćem. Pustiti da odstoji u hladnjaku preko noći.
- U sredinu torte stavite svježi bosiljak i mentu i poslužite. (gastro.hr)