petak, 1. studenoga 2013.

Cheesecake sa šumskim voćem

http://www.gastro.hr/Images/im.ashx?Id=23737

Sastojci

400 g keksi
1 žlica maslaca
cca 600 g svježeg sira
400 g milerama
1 žlica šećera
1 limun
500 g šumskog voća
menta
bosiljak
1 vanilija

Priprema

  1. U kalup veličine promjera 25 cm izlijte usitnjene kekse (ja koristim koristim kombinaciju Digestive i plazme) povezane s malo maslaca.
  2. U posebnoj posudi izmiješajte sav svježi sir, dodajte malo sećera, cijeli iscijeđeni limun i vaniliju.
  3. Smjesu izlijte na kekse i staviti u hladnjak da se hladi.
  4. Nakon sat vremena izvadite i na vrh dodajte smjesu prethodno izmješanog milerama i malo šećera. Ponovno vratite na hlađenje.
  5. U blenderu izmiksajte šumsko voće, dodati malo svježih začina.
  6. Nakon sat vremena izvadite tortu iz hladnjaka i prelijte je sa šumskim voćem. Pustiti da odstoji u hladnjaku preko noći.
  7. U sredinu torte stavite svježi bosiljak i mentu i poslužite. (gastro.hr)

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!