nedjelja, 20. listopada 2013.

Torta sa makom i orasima

http://www.torterecepti.rs/images/torta-sa-makom-i-orasima.jpg

Potrebno je za 4 osobe:

Gotov patišpanj za torte prečnika 22 cm.
Za Fil: 2,5 dl mleka, 50 g šećera, 50 g skrobnog brašna, 2 listića želatina, 200 g mladog kravljeg sira, 2 dl slatke pavlake, 50 g očišćenih oraha, 50 g maka, 1 dl ruma i malo šećera u prahu za posipanje.

Priprema:

Pomešajte mleko, šećer i skrobno brašno i kuvajte do vrenja na umerenoj temperaturi, uz stalno mešanje. Listiće želatina potopite u malo hladne vode, ocedite i dodajte u mešavinu mleka, šećera i skrobnog brašna pre nego što masa počne da ključa. A kada proključa, mešajte nekoliko sekundi, procedite, poklopite i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa ostavite da još 20 minuta odstoji u frižideru. Sasvim ohlađen krem ponovo umutite, dodajući malo-pomalo mladog sira i šlag od slatke pavlake. Ovako dobijen krem podelite na dva dela, u jedan dodajte iseckane orahe, a u drugi mak. Patišpanj presecite horizontalno da dobijete tri kore. Prvu koru položite na poslužavnik, poprskajte je rumom i premažite kremom sa orasima, poklopite drugom korom koju ste takođe isprskali rumom i na nju nanesite krem sa makom. Poklopite trećom korom, pospite šećerom u prahu i do serviranja čuvajte u frižideru. (Torta sa makom i orasima)

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!