četvrtak, 10. listopada 2013.

Torta sa breskvama i krem sirom


Sastojci:
Za biskvit:
  • 8 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 8 kašika brašna
  • prstohvat soli 
  • vanilin šećer 3 koverte
  • 1 prašak za pecivo
  • sok od pola limuna
Za vanil kremu:
  • 6 jaja 
  • 3 šolje mleka
  • 6 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • kesica vanilin šećera 
  • 6-8 breskvi
Za krem sir:
  • 400 g krem sira
  • 2 jaja
  • 2-3 kašike šećera
  • vanilin šećer


Pripremanje:


Pomešajte krem sir jaja, šećer i vanilin šećer pa ostavite da odstoji u frižideru.
Ulupajte belanca sa malo soli pa dodajte šećer pa žumanca uz mućenje. Dodajte vanilin šećer i limun pa nastavite mućenje.
na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo i stavite da se peče na 180 stepeni 30 – 35 minuta. Ohladjen biskvit presecite na 2 dela.
Pomešajte jaja, šećer i brašno pa prelite toplom mlekom i stavite da se skuva. Skuvan fil ohladite.
U ohladjen fil dodajte krem sir i sjedinite.
Nanesite krem na prvu koru pa poklopite drugom, pa stavite drugi sloj krema i odgore breskve, premažite još jedan sloj preko breskvi.
Dekoracija po izboru. Tortu sa breskvama dobro prohladite pa poslužite.

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!