Sastojci
Biskvit:- 250 g digestive keksa
- 75 g maslaca
Žuti sloj:
- 5 žumanjaka
- 250 g šećera
Bijela krema:
- 800 g Philadelphia sirnog namaza
- 800 g kiselog vrhnja s 25% m. m.
- 100 g šećera
Priprema
Zdrobite digestive kekse kuhinjskim valjkom tako da dobijete finu smjesu. Rastopite 75 g maslaca. Sve zajedno pažljivo izmiješajte i stavite peći u kalup deset minuta na 160 stupnjeva bez ventilacije.Pet žumanjaka mikserom pjenasto umiješajte sa šećerom i jako polagano dodajte Philadelphiju kako biste dobili kompaktnu smjesu.
Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva bez ventilacije.
800 grama kiselog vrhnja s 25 posto mliječne masti promiješajte sa 100 grama šećera – miješajte rukom. Kad se potpuno ohlade, prva dva sloja vrhnje sa šećerom prelijte preko drugog žutog sloja.
Sve zajedno pecite deset minuta na 160 stupnjeva bez ventilacije.
Ostavite tortu od sira da se hladi preko noći i režite je drugi dan.
Izvor: gastro.hr