utorak, 1. listopada 2013.

Torta sa malinama



Sastojci
    Kora:
    • 100 g maslaca
    • 250 g Petit Beurre keksa
    • 1 kesica vanilin šećer
    • sok od dvije naranče
    • šalica kafe
    Fil:
    • 300 ml slatke pavlake,
    • 300 g kravljeg sira
    • 200 g ricotta sira
    • 100 g šećera,
    • 2 jaja,
    • 200 g bijele čokolade,
    • 2 kesice želatina,
    • kesica vanilin šećera,
    • 50 g prženih listića badema
    Preljev:
    • 250 g malina,
    • 100 g šećera,
    • 2 kesice preljeva za torte
Priprema:

Smiksajte Petit Beurre kekse, maslac, kafu, narančin sok i vanilin šećer. Kad vidite da je masa kompaktna smjesu stavite u kalup i poravnajte kašikm. Pustite da malo odstoji, a za to vrijeme napravite fil.
Za fil umutite slatku pavlaku sa šećerom, sirom i žumancima. Potom dodajte dobro umućena bjelanca i ocijeđeni želatin koji ste prethodno otopili u vodi. Rasporedite fil po i stavite u frižider da se ohladi.

Preljev pripremite prema uputstvu i lagano umešajte maline posute šećerom. Zatim ga rasporedite preko fila i ostavite tortu da se dobro ohladi u frižideru

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!