
Biskvit:
Za pripremu ove čokoladne torte potrebno je ispeći 4 biskvita, a za svaki je potrebno:
- 2 jaja
- 3 žlice šećera
- 3 žlice brašna
- 1 žlica kakaa
- ¼ praška za pecivo
- 1 žlica otopljenog maslaca
Krema od bijele čokolade:
- 20 dg bijele čokolade
- 2 dl vrhnja za šlag
- 1 žlica maslaca
Na laganoj vatri zagrijati vrhnje za šlag i čokoladu. Kad se čokolada otopi dodati maslac i miješati dok se ne otopi. Smjesu ohladiti na sobnoj temperaturi, te je staviti u hladnjak.
Kremu od bijele čokolade se preporučuje pripremiti malo ranije, tako da se može dovoljno stvrdnuti.
Čokoladna krema:
- 400 gr čokolade za kuhanje
- 3 dl vrhnja za kuhanje
- 5 dl vrhnja za šlag
- 1 žlica maslaca
- 2 žlice kakaa
Potrebno je i 150 gr mljevenih keksa amareti – to su prekrasni keksi koji se dosta koriste u Italiji, aromatizirani aromom koštica od breskve.
Nakon ovog slijedi slaganje torte. Svaki biskvit se premaže sa kremom od bijele čokolade i ostavi se u hladnjak na 30 minuta da se ohladi. Zatim slijedi: biskvit sa bijelom kremom pa trećina čokoladne kreme, smrvljeni keksi amareti, opet biskvit sa bijelom kremom, čokoladna krema, smrvljeni keksi te još jednom istim redoslijedom. Na kraju završite sa biskvitom prekrivenim bijelom kremom. Po želji ukrasite.
Savjet: Zbog potrebnog hlađenja ove kreme, najbolje je prvo pripremiti obje kreme, te potom peći biskvite.
Izvor: recepti-svijeta.com