srijeda, 9. listopada 2013.

Tjestenina sa mljevenim mesom


Sastojci


  • 500 g junećeg mesa, mlevenog
  • 1 glavica crvenog luka, iseckana
  • maslinovo ulje
  • 1/2 kašičice vegete sa soli
  • 1 paprika, drobljena
  • 1/2 kašičice celera
  • 1 paradajz, veći, narezan na kockice
  • 2 kašike Worcestershire umaka
  • 1/4 šoljice peršuna, iseckanog
  • 2 šoljice makarona, ne kuhanih


Pripremanje:


Skuhajte makarone .U tavi zagrijte ulje na većoj temperaturi.
Dodajte govedinu pa je, uz konstantno mešanje, propržite dok ne dobije smeđu boju.U većoj tavi zagrejte ulje.
Dodajte luk i propržite ga a zatim dodajte govedinu pa smanjite temperaturu.
Dodajte papriku, vegetu, celer i paradajz.Umešajte Worcestershire umak.
Dovedite do ključanja i ostavite da se dinsta 5 minuta.Dodajte oceđene makarone i peršun pa kuhajte još 5 minuta.
Skinite sa vatre i poslužite.

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!