srijeda, 16. listopada 2013.

Tirolska supa


Sastojci:
  • pola šoljice graška
  • 4 kašike vode
  • malo soli
  • 2 kašike maslaca
  • pola šoljice celera narezanog na kocke
  • 1 veliki krompir narezan na kocke
  • 1 luk narezan na kriške
  • 3 kašike naseckanog peršuna
  • 1 kašika brašna


Priprema:


Grašak se skuha u slanoj vodi dok ne postane mekan. Zatim se pasira i vrati u vodu.
Posebno se istopi maslac, doda se celer, krompir, luk i peršun, pa sve se prži dok povrće ne postane mekano.
Tome se doda brašno, a onda se sve zajedno nalije u pasiranu graškovu supu i petnaest minuta se kuha na blagoj vatri.

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!