Sastojci:
- 500 g svinjskih šnicli
- 2 kašike rendanog Parmezana
- ulje
- brašno
- mleveni biber
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 dl crvenog vina
- peršun
- 1/2l paradajz pirea
- so, bosiljak, origano
- 100-200 gr trapist sira ili kačkavalja, može i mozzarela
Pripremanje:
Pomešati brašno, rendani parmezan i biber. Šnicle izlupati pa uvaljati u mešavinu i peći na jačoj vatri sa obe strane.
Kad porumene izvaditi i skloniti na stranu. U istoj masnoći izdinstati sitno iseckan crni i izgnječen beli luk, naliti paradajz pireom i vinom.
Ubaciti origano, bosiljak i so. Kuvati na umerenoj vatri 10 minuta i vratiti meso u sos Na laganoj vatri kuvati još 30ak minuta.
Kad je gotovo preko mesa staviti izrendan trpist sir i poklopiti da se sir otopi.