četvrtak, 10. listopada 2013.

Šnicla u paradajz sosu


Sastojci:


  • 500 g svinjskih šnicli 
  • 2 kašike rendanog Parmezana 
  • ulje 
  • brašno 
  • mleveni biber
  • 1 glavica crnog luka 
  • 2 čena belog luka 
  • 1 dl crvenog vina 
  • peršun 
  • 1/2l paradajz pirea 
  • so, bosiljak, origano
  • 100-200 gr trapist sira ili kačkavalja, može i mozzarela


Pripremanje:


Pomešati brašno, rendani parmezan i biber. Šnicle izlupati pa uvaljati u mešavinu i peći na jačoj vatri sa obe strane.
Kad porumene izvaditi i skloniti na stranu. U istoj masnoći izdinstati sitno iseckan crni i izgnječen beli luk, naliti paradajz pireom i vinom.
Ubaciti origano, bosiljak i so. Kuvati na umerenoj vatri 10 minuta i vratiti meso u sos Na laganoj vatri kuvati još 30ak minuta.
Kad je gotovo preko mesa staviti izrendan trpist sir i poklopiti da se sir otopi. 

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!